torsdag 18 oktober 2012

IVF och sånt

Läkarbesöket igår gick bra! Jag och älskade darrade när vi gick in på kliniken. Vet inte varför vi var så nervösa, men det kändes bara jobbigt att försöka tänka bort alla tidigare dåliga minnen med RMC och de sköljer onekligen över en igen när man är i sådan miljö fast att detta var ett helt annat ställe.

Läkaren var lugn, snäll, lyssnade och svarade på alla tänkbara frågor vi inte tidigare fått svar på. RMC har ju hela tiden dumförklarat oss när vi undrat något så där har man aldrig kunnat föra en normal dialog så det var mycket bättre denna gången! Nå, läkarens dom. Jo, inte helt otippat höll han inte med RMC. Han menade inte att missfallsrisken ökar med IVF. Han menade inte heller att flera missfall innebär att man givetvis inte behöver någon hjälp då man blir gravid. Han menade istället att man vid IVF minskar missfallsrisken i och med att man endast sätter in fina delade embryon. Detta är inget vi har kontroll på när kroppen gör det själv. Han sa också att de absolut ville titta på älskades spermier eftersom de inte alls behöver vara bra bara för det lett till befruktningar. Samma gäller ju med mina ägg. Han var tydlig med att säga att allt INTE är rätt när man får så många missfall. NÅGOT stämmer inte och IVF ökar möjligheten att hitta felet eftersom man kontrollerar spermier, ägg, delning, väljer de finaste mm. Han sa också att man med ett utomkvedshavandeskap faktiskt har ökad risk för ett i andra ledaren. Med IVF slipper vi ju också den risken vilket inte är helt fel med tanke på att det är ganska farligt när det sker.

Slutsatsen. Han var inte alls säljande. Han var noga med att påpeka att vi hade gott om tid. Vi är "unga" och kan försöka ett tag till på egen hand om vi vill och om vi orkar detta. Han gav oss däremot hopp om att IVF visst kunde fungera för oss. Han tyckte inte alls som RMC.

Vi är lättade och kan andas igen. Skönt! Älskade ska lämna spermieprov och vi kan försöka IVF till nästa mens! Verkligen snabba ryck! Nästa cykel är ju bara om veckor så det händer verkligen med en gång.

Känslor kring detta är ju jätte många. Skönt att vi kommit till en ny avsats, men också lite läskigt. Vi är ju nu ett steg närmre dead end om man säger. Funkar inte detta, ägg eller spermiedonation så återstår adoption och då har vi ju en hel del att bearbeta.... Den känns tung och jag önskar egentligen inget annat än att vi slapp hela denna färden. Jag vill ju så gärna att det ska funka. men å andra sidan testar vi nu något nytt. Något som kan fungera och som vi inte provat förr. Vi är i goda händer och jag har fullt förtroende för läkaren! Jag och älskade ska prata om detta nu och meddela vårt besked i början av november, men jag tror redan jag vet hur vi gör. Vi kommer testa helt enkelt. Vi köper enskilda försök och så prövar vi.

Alla som funderar hemma. Ta kontakt med en privat läkare för mer input! Det var verkligen skillnad i vad de sa och it makes sense. Inget som kändes påhittat eller så för att sälja in sig utan det var verkligen fullt begripligt och jag köper det han sa.

Kram

2 kommentarer:

  1. Va skönt att höra att det gick bra. Vart bor ni och vilken var er privata klinik? Vi går i Falun men bor i Stockholmstrakten. Hoppas det löser sig för er. Kram!

    SvaraRadera
  2. Hej LM!

    Jo, vi bor i Malmö så det är en privat klinik som heter IVF Öresund. De verkar väldigt kunniga. Falun har man ju hört massor om! De verkar ha bra resultat och många är nöjda med dom har jag förstått.

    Kram och trevlig helg!

    SvaraRadera