söndag 1 juli 2012

Upplyft

Läste idag lite statistik...

Det är tydligen 75% risk för ytterligare ett missfall om man haft 5 stycken. Kan så goda nyheter stämma? Med min tur... ja, säkert... Kul! Längtar tills nästa försök... verkligen. Kan knappt bärga mig så kul det ska bli. Gött.

/C

4 kommentarer:

  1. Japp, så är det... Men ändå, statistik är bara statistik inte sanningen, och enligt statistiken är det ändå 1 på fyra att lyckas...

    Men jag känner likadant, men försöker att inte tänka på det...

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jo, försöker att inte se siffrorna, men så snubblar man över dom och då snubblar man ju verkligen till... har haft en deppig dag och dessa siffror har förföljt mig under dagen. Man kämpar ju på siffror till trots.

    Du och jag har ju lite olika problem. IVF är ju inget som erbjuds oss men det är ju samma känslor vi har. Känner igen mig i typ allt du skriver och går igenom! Tänker på er och hoppas ni fortsätter kämpa! Önskar jag kunde skicka dig mer kraft... det behöver vi alla i detta träsket tyvärr... skickar det jag har i att jag tänker på er och följer din blogg! Hejar på dig från mitt håll ;)

    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina du för all kraft, skickar massa tillbaka till dig, i dag känner jag mig stark, har insett att det bara är att invänta ivfen, så lugnet har på något sätt infunnit sig. Så - här kommer en rejäl dos av kraft och jävlar anamma!

      Kan inte er historia utantill.. Vet du att det är helt omöjligt att bli erbjuden ivf? Vi har ju dubbla problem, både att bli gravida och med upprepade mf.. Vi fick vår remiss när det hade tagit över ett år att bli gravida igen, och tre doser med pergo. Så det finns ju möjlighet även om man kan bli gravid på egen hand.

      Nu säger ju läkarna lite olika, att ivf inte är ett "bot" mot mf, men min mf-läkare ansåg att det kan finnas en viss vits med ivf för folk med våra problem ändå. Så som vanligt är experterna inte ense.. Jag tror att det nog mest handlar om pengar, som vanligt..

      Men självklart, om man slipper en ivf så kan det nog vara skönt det med..

      Ja, vi tänker och känner ganska lika, tyvärr får jag väl säga då jag inte unnar någon annan det här jobbiga. Men det är också väldigt väldigt skönt att känna igen sig hos någon annan, att inte vara ensam!

      Önskar dig en fin dag med sol och sommarvärme!

      Stor kram

      Radera
  3. Härligt med starka dagar! De dagarna ska man försöka hålla sig kvar i när man känner dem.

    RMC malmö som jag gått till har varit tydliga med att vi inte får IVF hos dom. Vi skulle helt enkelt inte vara lämpliga eftersom vi blir gravida på egen hand utan problem. Iofs har jag inget förtroende för dom alls vilket är ett problem, så jag litar heller inte på vad de säger om saken. Jag hade gärna provat IVF eftersom vi provat allt annat med dåliga resultat. 5 missfall och man är ju ganska trött på den saken.

    Tack för skickad positiv energi :) Det gör mig glad! Även om man inte önskar någon annan detta så finns det ju visst stöd i att inte vara helt ensam även fast man kanske känner sig ensam ibland..


    Lycka till och ha en fin vecka!

    Kram

    SvaraRadera